Binance CEO bespreekt Moeilijkheid bij de handhaving van geografische beperkingen

Binance CEO bespreekt Moeilijkheid bij de handhaving van geografische beperkingen
Rate this post

Cryptocentrales en hun klanten hebben voortdurend te maken met beperkingen op basis van de geografie. Verschillende technieken bieden deze handelaren echter mogelijkheden om deze beperkingen te omzeilen. Binance’s CEO Changpeng Zhao dacht na over deze beperkingen.

Ongewenste gebruikers vinden altijd een omleiding

Eerder deze week sprak Zhao met Bloomberg over de toegenomen adoptie van crypto’s en het huidige reguleringslandschap. Terwijl hij de snelle adoptie van cryptokringen prees, ontkende hij ook de stand van zaken met betrekking tot de regelgeving.

Zhao hamerde op landen die beperkingen opleggen aan diensten en legde uit dat het voor zijn bedrijf niet gemakkelijk is geweest om beperkte gebruikers buiten te houden. Binance stopte met het bedienen van Amerikaanse klanten in september 2019 vanwege een aantal risico’s op het gebied van regelgeving. Terwijl het bedrijf sindsdien een speciaal platform voor Amerikaanse klanten heeft geleverd, legde Zhao uit dat sommigen nog steeds manieren vinden om in de belangrijkste beurs te komen.

„We hebben de toegang tot de VS altijd geblokkeerd, maar gebruikers vinden soms wel intelligente manieren om ons blok te omzeilen… Er zijn soms een paar kerels die onze blokkering willen omzeilen en toch het platform willen gebruiken en we moeten met een slimmere manier komen om dat te beschermen en als we dat doen, blokkeren we ze“, legde de CEO uit.

De Finicky U.S. Crypto Market

De Verenigde Staten staan bekend om hun ingewikkelde regelgevingsstructuur. Sommige beurzen werken helemaal niet in het land, terwijl andere slechts in een paar staten werken. Toen Binance zijn beroemde Amerikaanse dochteronderneming lanceerde, wees de beurs erop dat deze niet beschikbaar zou zijn in verschillende staten van de federatie. Deze omvatten Alabama, New York, Idaho, Louisiana, Florida, Washington, en meer.

Dit verschil is in de eerste plaats te wijten aan de staten die hun specifieke vergunningsvereisten hebben. In New York heeft het Department of Financial Services jaren geleden de Virtual Currency License geïntroduceerd, waardoor elk crypto-bedrijf dat zich daar wil vestigen zich moet registreren voordat het kan opereren.

De licentie-eis in New York is bijzonder streng, met een aantal top-crypto-bedrijven die dit in het verleden hebben afgekeurd. Velen legden uit dat de voorwaarden te streng waren, en voegden eraan toe dat de afdeling alleen bedrijven zou afschrikken om zich in de staat te vestigen.

De andere reden is het hardline-standpunt dat verschillende regelgevers hebben ingenomen ten aanzien van de crypto-industrie. Agentschappen zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zijn berucht geworden voor het nemen van harde handhavingsmaatregelen tegen crypto-bedrijven.

Vorig jaar verliet crypto-uitwisseling Poloniex de Amerikaanse markt en brak hij zich los van zijn moedermaatschappij – Payment Processor Circle. Het bedrijf legde uit dat het zich meer zou richten op de internationale markt, maar velen geloofden dat ongunstige regelgeving dit had veroorzaakt.

Het laatste bedrijf dat mogelijk het land zou verlaten vanwege de uitdagingen op het gebied van regelgeving is Ripple Labs. De firma, die het XRP-merkteken in werking stelt, heeft naar verluidt over een mogelijke uitgang van de Amerikaanse markt zitten piekeren aangezien het een gunstiger basis van verrichtingen nastreeft.

Vorige maand sprak Ripple Labs CEO Brad Garlinghouse de Amerikaanse regulatoren en hun inactiviteit over digitale activa. Hij voegde toe dat de firma zich naar het Verenigd Koninkrijk kon bewegen, waarvan de financià „le regelgever significante vooruitgang in het controleren van zijn cryptoruimte dit jaar heeft geboekt.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin abgelegt am von .

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.